середу, 9 листопада 2016 р.

Ми можемо більше!

Учні 8-а та 9 класів на початку 2016-2017н.р. долучилися до конкурсу-огляду партиcипативних проектів для дітей та молоді в Україні «Ми можемо більше! – Сприяння громадянській партиcипації молоді в регіонах України, Росії і Грузії». Діти за наставництва дорослих розробили і реалізували власну ініціативу, спрямовану на вирішення проблем громади, які мають суспільне значення. Група учнів сама визначила тему, знайшла спонсорів-батьків і кошти на реалізацію партисипативного проекту, дотримуючись визначених для таких проектів критеріїв. Щоб стати учасником конкурсу-огляду діти відзняли та змонтували короткий промо-ролик до 5 хвилин про свій проект, що і як було зроблено, який досягнуто результат, який суспільний ефект отримано.

Комісія з експертів з питань молодіжної партисипації до 15 жовтня перевірила проекти на дотримання загальних критеріїв партисипаційних проектів і виставила їх на громадське голосування в інтернеті з 15 - 20 жовтня.

Шляхом відкритого голосування були обрані кращі партисипативні проекти. Усього проголосувало понад 11 000 осіб. За проект «Теплі долоні» проголосувало 13,10%, «Здорова дитина — успішний учень» — 11,10%, «Осінній ярмарок» — 10,80%, «Моє місто — моя історія» — 10,63% і за «Посмішку» — 9,90%. За результатами інтернет-голосування проект «Теплі долоні» набрав найбільшу кількість голосів, зайнявши у підсумку перше місце.


 

Кращі партисипативні проекти отримали запрошення представити їх на першому дитячо-юнацькому форумі «М18 – Ми можемо більше!» 29 жовтня в Київській міській державній адміністрації.

Наступним етапом конкурсу партисипативних проектів була участь команди КЗШ№37, в склад якої входили учні 8-А та 9 класів, у дитячо-юнацькому форумі М18 «МЕНШІ 18 – МИ МОЖЕМО БІЛЬШЕ !», де було здійснено захист проекту «Теплі долоні». В своєму проекті «Теплі долоні», команда учнів та педагогів Криворізької ЗОШ І-ІІІ ступенів №37 порушили важливе питання небезпеки поширення туберкульозу та підтримали дітей з цим захворюванням.

Друге місце виборов проект «Здорова дитина — успішний учень», репрезентований президентом Харківської спеціалізованої школи №73 Іллею Бєлостоцьким. Мета цього проекту – залучення дітей до активного способу життя та занять спортом.

Проект «Осінній ярмарок» посів третє місце. У рамках проекту учні провели захід у школі, до якого було залучено жителів міста.

Четверте місце - «Моє місто - моя історія». Учні та учениці лозівського НВК №10 створили експозицію в школі, присвячену історії їхнього міста.

І п’яте місце посіла команда з проектом «Посмішка». Темою їхньої роботи була допомога хворим дітям морально та матеріально. Вони порушили тему спілкування з хворими дітьми не як з пацієнтами, а як з друзями.

Проект «Теплі долоні» Криворізької ЗОШ І-ІІІ ступенів №37 отримав перемогу у конкурсі, учасників проекту нагороджено екскурсійною путівкою до м. Берлін з 05.12 по 11.12. 2016 р.










Немає коментарів:

Дописати коментар